Gyrodactylus Salaris

Foto: Jannicke Wiik Nielsen, Veterinærinstituttet

Foto: Jannicke Wiik Nielsen, Veterinærinstituttet
Foto: Jannicke Wiik Nielsen, Veterinærinstituttet

Som alle vet så har bl.a. vassdraget i Skibotn vært infisert av denne fryktede parasitten. Vassdragene i Storfjordområdet har vært Rotenonbehandlet i håp om å få bukt med dette problemet. Dette har gitt store konsekvenser for fisket i flere år.

Veterinærinstituttets overvåkings- og kontrollprogram, er et program som overvåker spredning av parasitten Gyrodactylus Salaris. De foretar innsamling av lakseyngel som et tiltak for å få oversikt over spredningen.

I denne forbindelsen hadde vi denne uken besøk av Eivind Samuelsen Nordli fra Lyngen JFF. Eivind er en meget engasjert forkjemper for forvaltning av fisket i hele vår region. Se blant annet denne artikkelen
Det ble samlet inn lakseyngel ved hjelp av el-fiske, som skal analyseres av instituttet.

Bildene viser Eivind og Kurt Ivar Johnsen i aksjon. Geir Arne Evanger ble dessverre forhindret fra å delta.

Manndalen JFF har desinfeksjonsutstyr lokalisert på Best, og alle som har fisket i andre vassdrag er pålagt å desinfisere fiskeutstyret.

Eivind i gang med el-fiske

 

Eivind Samuelsen og Kurt Ivar Johnsen, to fornøyde forvaltere
nb_NONorsk bokmål